La Dolce vita, het goede leven

met de trein naar de Toscane

Toscane, misschien wel de mooiste streek van Italië

Toscane is één groot openluchtmuseum, met schitterend gelegen middeleeuwse stadjes, een enorme hoeveelheid aan musea en heuvels vol olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen. Eigenlijk alles wat je op de foto’s van Toscane ziet. Je vindt er mooie steden en dorpjes als Florence, Siena, Pisa en Lucca.

Wat betreft duurzaam reizen. Om je een idee te geven een vliegreis zorgt voor 5 tot 15 keer zo veel CO2-uitstoot als een reis per bus, trein of auto. Gelukkig is het treinverkeer in en naar Italië goed geregeld én goedkoop. Zo betaal je ongeveer €8,- voor een treinkaartje van Florence naar Pisa

Ben je in Toscane, dan wil je Toscane natuurlijk beleven in zijn meest authentieke vorm. En dat kan: sinds een aantal jaren hebben de Italianen het begrip agriturismo in het leven geroepen. Het idee? Je slaapt bij de mensen thuis, vaak op het platteland. Je verblijft in rustige dorpen, hebt vaak een zwembad tot je beschikking en tot slot heb je toegang tot heerlijke, authentieke Italiaanse producten die voor je worden klaargemaakt.

Neem voor alle mogelijkheden contact op of vraag een reis aan.

 
× Hoe kan ik je helpen?