Met de trein naar Portugal

Cultuur, steden en zon

Waarom Portugal per trein?

Een mild klimaat, 3000 zonuren per jaar en 850 km van de meest fantastische stranden langs de Atlantische Oceaan maken van Portugal de perfecte reisbestemming in alle jaargetijden. Voeg daaraan de steden Lissabon, Porto en Braga toe. Om het af te maken heb je fantastisch mooie natuurparken om in rond te trekken en de ruige kliffen van de Algarve.

Portugal is één van de armste landen van West-Europa maar behoort ook tot de meest ontwikkelde landen ter wereld. Het ene hoeft dus niets met het andere te maken te hebben. Als je in Portugal bent is er maar weinig te merken van hoe arm het land eigenlijk is. De inwoners van het land zijn erg vriendelijk en gastvrij. Het enige waar het echt aan te merken is dat de prijzen er, naar onze maatstaven, aan de lage kant zijn. Zeker in de minder toeristische gebieden liggen de prijzen erg laag.

De reis loopt via Parijs, overstappen op de TGV naar Hendaye, waar je de nachttrein naar Lissabon kan nemen. Verblijf een paar dagen in de leuke hoofdstad voordat je besluit naar het noorden (Porto en Braga) of richting het zuiden (Algarve) afreist.  

× Hoe kan ik je helpen?