Met de trein op reis

Duurzaam, avontuurlijk en ontspannen

Waarom met de trein reizen?

Rondreizen met de trein is een van de oorspronkelijkste manieren van reizen. De eerste trein reed tenslotte al begin 1800. Dit maakt het zeker niet minder actueel want treinreizen beginnen enorm aan populariteit te winnen (de EU heeft 2021 uitgeroepen tot jaar van de internationale trein).

Treinreizen is een duurzame manier van reizen. Ten opzichte van vliegen scheelt het een gigantische co2 uitstoot. Ten tweede is het een avontuurlijke  manier van reizen. Ten derde en niet de onbelangrijkste, het is een ontspannen manier van reizen want er hoeft niemand te sturen en opletten dat je niet verkeerd rijdt doet de machinist. Het is net als met de boot, op de een of andere manier roepen treinreizen gelijk vakantie gevoelens op. Ook is het een makkelijke en leuke manier om medereizigers te ontmoeten. Neem ook eens een lokale trein waar je tussen de “gewone” bevolking zit en de meest aparte ervaringen kan meemaken.

Maar treinreizen zijn toch duurder dan vliegreizen? Vaak is dit zo maar zeker niet altijd. Er zijn verschillende mogelijkheden qua treinpassen en in veel landen zijn er aantrekkelijke kortingen.

Neem voor alle mogelijkheden contact met me op en ik kan je vertelllen wat er zoal mogelijk is. Hieronder vind je alvast wat mogelijke bestemmingen.

actieve treinreizen

Zweden - Noorwegen

Reis via Denemarken en Zweden naar Noorwegen. Scandinavië leent zich uitstekend om met de trein doorheen te reizen. Aan de ene kant gaat het misschien minder snel dan met de auto. Aan de andere kant kun je slapend enorme afstanden afleggen, over de poolcirkel tot aan het hoge noorden en  weer terug. Eigenlijk wil je niet naar huis na deze reis.

Treinreis-Portugal

Portugal

In Portugal kun je met verschillende soorten treinen reizen. De snelste treinen zijn de Alfa Pendular. Deze treinen rijden tussen de grotere steden als Braga, Porto, Coimbra,  Lissabon, Albufeira en Faro. Minder snel zijn de oudere Intercidades, of Intercity’s. Deze treinen rijden meestal dezelfde trajecten als Alfa Pendular maar je bent wel iets langer onderweg.

Toscane

Toscane

Je kunt direct vanuit Nederland op de trein stappen naar Toscane, maar het is ook mogelijk om eerst naar Italië te vliegen en vandaar uit de trein te pakken. Toscane is uitstekend geschikt om met de trein doorheen te reizen. De streek kent goede treinverbindingen tussen de verschillende steden waardoor een treinreisvakantie in Toscane prima te doen is.

Schotland

Schotland

Reis met de trein van Nederland naar het noorden van Schotland. Je reist o.a. met de West Highland Line. Dit traject behoort met recht tot een van de mooiste treintrajecten ter wereld. Urenlang reis je door adembenemende Schotse Hooglanden.

Ierland 1

Ierland

Je kunt, naar Ierland zonder te vliegen. Alleen tussen Wales (of Engeland) en Ierland neem je de boot. eenmaal aangekomen in Ierland kan je er goed voor gaan zitten, relax en geniet van alles wat er is te zien terwijl je per trein het eiland Ierland ontdekt.

Balkan

Servië - Montenegro

De Balkan Express wordt beschouwd als een van de mooiste panoramische treinroutes door Europa . De reis loopt van het Servische Belgrado naar de stad Bar in Montenegro en pakt daarbij een klein deel van Bosnië en Herzegovina mee. Het is mooie combinatie van cultuur, natuur en zon.
Spanje

Spanje

Met de trein op vakantie in Spanje? Jazeker! Want Spanje heeft niet alleen maar stranden. Uitstekende treinen brengen je comfortabel en snel van de ene naar de andere grote stad of streek. En terwijl de trein je naar je volgende bestemming brengt, kun jij ontspannen en genieten van het afwisselende landschap om je heen…

bernina pass 1272822 1280

Zwitserland - Italië

Reis op een bijzondere manier van Zwitserland naar Italië met de Bernina Express. Van Chur in Oost-Zwitserland reis je over de grens naar Tirano in Noord-Italië. Onderweg zie je berglandschappen, adembenemende watervallen, ijsblauwe gletsjers en ravijnen. Na een vier uur durende treinreis stap je uit in het prachtige Italië.

orient express

Oriënt Express

Deze trein was de eerste luxe langeafstandstrein in Europa en wordt ook wel het ‘hotel op wielen’ genoemd. De trein verbindt meerdere hoofdsteden in Europa. Reis bijvoorbeeld van Venetië naar Parijs. Deze reis is overigens wel wat duurder dan een gemiddelde treinreis, maar daar krijg je wél een bijzondere ervaring voor terug.

× Hoe kan ik je helpen?