Auto rondreis Groot Brittannië

Prijs vanaf

€750 p.w.

Beschrijving

Citytrips naar de Britse steden zijn bekend, maar ook voor een langere vakantie heeft Groot-Brittannië ontzettend veel te bieden, meer dan de gemiddelde toerist zich vaak realiseert. Er zijn ontelbare actieve, culturele en ontspannende mogelijkheden in Groot-Brittannië. Te denken valt aan de ruige kliffen aan de zuidkust, bezoeken van historische kastelen, een pint in de pub of een origineel kopje thee (met melk en scones). Maar ook de kust en bergen van Wales zijn zeer geliefd, net als de Schotse Hooglanden en eilanden. Vindt je het spannend om links te gaan rijden, dat valt reuze mee. Om je gerust te stellen, lees dit stukje maar eens door.

Qua verblijf zijn er ook diverse mogelijkheden. Van hotels tot kamperen op campings, logeer eens boven een pub of, mijn favoriet, de camping pod.

Het is onmogelijk om alle mogelijkheden te laten zien dus hieronder staat een voorbeeldreis van 3 weken, welke volledig naar eigen wensen aan te passen en uit te breiden is. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en om de wensen te bespreken.

Overzicht

Reis met de boot van Calais in een kleine 2 uur naar Dover.

Vanaf Dover rijd je naar het historische plaatsje Hastings, waar in 1066 de beroemde slag bij Hastings plaats vond. De echte locatie van de veldslag is bij het dorpje Battle. Hier is de beroemde abbey van waaruit  je de plek van de veldslag kan bezoeken desgewenst met audio tourguide. Zeker erg interesant.

In hastings heb je een mooie boulevard waar je overheen kan wandelen, een mooi (kiezel)strand en er zijn diverse musea en attracties. Om het vakantiegevoel af te maken zijn er genoeg restaurants en pubs.

Durdle Door is een natuurlijke brug van kalksteen in het zuiden van Engeland.

Durdle Door ligt net iets buiten het dorpje Lulworth in de St. Oswald’s Bay aan de Jurassic Coast. De natuurlijke brug is gevormd door kalksteen. Door water en wind is er een doorgang ontstaan, een soort deur, wat de kalksteenrots zo bijzonder maakt. Het is indrukwekkend om te zien wat de natuur kan doen met rotsen, water en wind.

Als onderdeel van het South West Coast Path is er in de buurt nog veel meer natuurschoon te bewonderen. De Jurassic coast staat bekend om zijn schitterende rotsformaties en het zoeken van fossielen.

Verblijven kan je op camping Durdle Door holiday park. Dit ruim opgezette park heeft diverse verblijf opties.

De route van vandaag gaat via het historische stadje Salisbury met de beroemde kathedraal naar Stonehenge. Dit fenomeen mag natuurlijk niet ontbreken in deze reis.

Uiteindelijke bestemming is Bristol. Deze studentenstad is levendig te noemen. Wandel op je gemak door de stad op zoek naar Street art want de beroemde artiest Banksy komt oorspronkelijk uit Bristol. Wil je de stad vanaf het water bewonderen, dat kan ook. Er vaart een busboot door de hele stad tot aan de haven.

Vandaag verlaten we tijdelijk Engeland en gaan op pad naar Wales. Via de beroemde Clifton Suspension bridge en de Prince of Wales bridge bereiken we dit bijzondere deel van het Verenigd Koninkrijk. 

In het zuid westen van Wales ligt Tenby. Dit leuke badplaatsje is een ommuurde stad aan de baai van Carmarthen. Het ligt in het nationale park Pembrokeshire Coast en is een populaire plaats vanwege de mooie zandstranden en de stadsmuren, die stammen uit de 13e eeuw. Ook het poorthuis met vijf torens en de St. Maria kerk worden veel bezocht door liefhebbers. Het dorpje ligt genesteld tussen de hoge kliffen en mooie stranden van Wales, waardoor het een van de mooiste dorpjes van het land is, vooral door de beroemde gekleurde huizen.

Ook de haven van Tenby is populair, vanwaar je diverse boottochten kan maken naar het eiland Caldey. In de zomer kan het er druk zijn maar zonder al te massaal te worden. 

Op weg naar Cardigan kan je een stop maken bij Pembroke castle. Dit machtige fort, idyllisch gelegen aan de oevers van de riviermonding, is grotendeels intact en de eindeloze passages, tunnels en trappen zijn erg leuk om te verkennen, plus er zijn vaak leuke tentoonstellingen die het verhaal vertellen van het middeleeuwse leven.

Na Pembroke castle gaat de route naar St Davids. Dit is de kleinste stad met stadsrechten in het Verenigd Koninkrijk.

De toeristische attracties van de stad zijn de kathedraal van St Davids met zijn dertiende-eeuwse toren, het St Davids Bishop’s Palace en enkele kunstgalerieën. De stad ligt aan de rivier de Alun en ligt geheel in het Pembrokeshire Coast National Park.

Het laatste stuk van de route van vandaag leid naar Cardigan.

De oude stad ligt aan de monding van de rivier de Teifi, aan de voet van Cardigan Bay. Het ongerepte stadsbeeld en het rijke erfgoed bieden een nostalgische aanblik. In het stadje vindt je o.a. Cardigan castle, de oude overdekte markt en je kan vanaf hier dolfijn safari’s maken.

Overnachten doe je in het gezellige Black Lion Hotel.

Accommodatie

auto rondreis Engeland
Camping pod Durdle Door
auto rondreis Wales
Black Lion Hotel Cardigan Wales
Cae Adda lake cabin
Cabin Snowdonia

Inclusief & Exclusief

Navigeer
× Hoe kan ik je helpen?