Camperreis door Scandinavië

Prijs vanaf

€1100 p.w.

Beschrijving

Scandinavië is slow travel ten top. Op de meeste wegen mag je niet harder dan 80 km per uur. Nou geeft dat niet want met een camper wil je toch niet doorjakkeren.

Hier tegenover staan veel redenen waarom camper reizigers juist naar Scandinavië gaan. Natuurlijk de gastvrijheid van de mensen, de schitterende natuur en afwisselende landschappen maar het allergrootste voordeel is het allemansrecht. Het recht om te staan (onder bepaalde voorwaarden) waar je wilt om te overnachten met je camper. Hierdoor kan je op de meest bijzondere plekjes uitkomen om te overnachten.

Maar is Scandinavië niet heel erg duur? Ja en nee, er zijn dingen die behoorlijk duurder zijn dan we gewend zijn. Vooral alcohol en uit eten gaan zijn zeker duurder maar daarentegen zijn de meeste dagelijkse vakantie dingen zoals boodschappen, benzine en bezienswaardigheden over het algemeen te vergelijken met ons prijsniveau. Sowieso is er sprake van enig prijsverschil tussen de verschillende landen. Zweden is toch net wat goedkoper dan Noorwegen.

Hieronder zie je een voorbeeldroute door Scandinavië. Wil je liever wat langer in Zweden blijven kan je de route ook omkeren. Het is onmogelijk om alle mogelijkheden te laten zien dus neem gerust contact op voor de mogelijkheden en om je wensen te bespreken.

Overzicht

Afhankelijk van waar je vertrekt bepalen we een plek voor de eerste overnachting.

De stad Bremen ligt in noordwest-Duitsland, op zo’n 2 uur rijden van de Nederlandse grens bij Emmen.

Het is een historische Hanzestad aan de Wezer, tevens een havenstad vol bedrijvigheid. Maar ook een stad met tal van historische bezienswaardigheden. 

Rond de centrale Marktplatz vind je het stadhuis (Rathaus), de Dom (Sankt Petri Dom) en het beroemde beeldje van de Bremer stadsmuzikanten (Bremer Stadtmusikanten). Veel bezoekers trekken ook naar het pittoreske straatje Bötterstrasse en de smalle steegjes van de wijk Schnoor, de oudste wijk van de stad. Qua musea hoeft Bremen niet onder te doen voor andere Duitse steden. Bezoek vooral de Kunsthalle, het Universum Science Center en het Übersee-Museum Bremen. Gezellig uitgaan, een lekker hapje eten en eindeloos winkelen kan overigens ook in Bremen, bijvoorbeeld in de wijk Viertel. Een stad die beslist de moeite waard is.

Overnachten doe je op Reisemobil-stellplatz am Kuhhirten, op loopafstand van het centrum.

 

Als oudste stad, en voormalige hoofdstad, van Denemarken is Ribe een van de onbetwiste must-sees van West-Jutland.

De kleurrijke straatjes staan vol prachtig bewaard gebleven gebouwen. De kerk stamt uit de 12de eeuw en ook het stadhuis gaat al een jaartje of 500 mee. Het maakt Ribe tot een bijzondere plek om rond te struinen en in de geschiedenis van Denemarken te duiken.

Wil je kennis maken met de cultuur van de vikingen? Dat kan zeker in Ribe. In het dorp is een museum en net buiten het dorp ligt het Ribe Viking Center.

Op loopafstand van het centrum is een (gratis) plek om te overnachten met je camper.

Kristiansand staat bekend als de meest zomerse stad van alle zomerse steden in Noorwegen, met name de dierentuin en het stadsstrand zijn bijzonder in trek, maar eigenlijk is er in deze stad het hele jaar door wel iets te doen. Daarom is het jammer dat de meeste mensen kristiansand overslaan en gelijk verder trekken.

Kristiansand is de grootste en misschien wel meest levendige stad in het zuiden van Noorwegen en trekt jaarlijks vele toeristen. De stad is een bijzonder geschikte bestemming voor gezinnen, niet in de laatste plaats omdat je hier de grootste dierentuin van Noorwegen kan vinden. Maar je kunt er natuurlijk ook uitstekend vakantie vieren met familie, vrienden of je partner.

Neem zeker een kijkje in het oude stadsdeel Posebyen. Dit knusse gedeelte van Kristiansand wordt gekenmerkt door de typische Noorse houten huisjes. Als je de kans hebt, probeer dan een optreden of een expositie te bezoeken in het nieuwe cultuurcentrum, en trots van de stad, het Kulturhuset Kilden, dat ook opvalt door de innovatieve architectuur. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sørlandets Kunstmuseum en de Kristiansand Kunsthall.. De stad heeft zelfs een museum dat geheel gewijd is aan kanonnen, het Kanonmuseet.

Langs de scherenkust, met de welbekende houten huisjes, rijdt je via de toeristische route naar het meest zuidelijk gelegen punt van Noorwegen, Lindesnes.

Hier vindt je o.a. een unieke vuurtoren. De Lindesnes Fyr stamt uit de 17e eeuw en is daarmee de oudste en meest zuidelijke vuurtoren van het vasteland van Noorwegen. Vandaag vindt u een restaurant, café, tentoonstelling, galerij en museumwinkel in de omgeving. De vuurtoren is ook een goed startpunt voor een wandeling langs de scherenkust.

Vandaag gaat de route richting de fjorden. Maar voordat je daar aankomt krijg je alvast een voorproefje van hoe mooi Noorwegen is. De route loopt langs meren en bergen; achter elke bocht is er een nieuwe verassing.

Aan het eind van de rit steek je met de ferry de Lysefjord over om te eindigen bij de camperplaats in Oanes. Hier heb je een waanzinnig uitzicht over de fjord. Als je met kinderen op reis bent (of het zelf leuk vind) kan je ook in Forsand overnachten in een viking dorp, wel zo leuk natuurlijk.

Langzaam word het weer tijd om richting Nederland te rijden. eerste tussenstop de Harz: een fraai bergachtig gebied in hartje Duitsland met adembenemende natuur, schilderachtige historische stadjes, oude mijnen, natuurlijke grotten en duizenden kilometers wandelwegen. Het Harz gebergte is een aantrekkelijke bestemming voor vakantie in alle seizoenen, op minder dan 500 km van Nederland.

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in de Harz. Je kan op een camperplaats in Quedlinburg overnachten maar ook op een camping midden in de bossen. Het is maar net wat je leuker vindt.

Vanaf deze dag hangt het er een beetje vanaf waar je in Nederland woont. Je kan nog diverse stops maken maar deze vullen we later in.

Accommodatie

Screenshot 2021 04 13 Bobilcamp – Odda Camping
Bobilpark Odda
Kaupanger
Amlasanden Fjordcamping kaupanger
Marstrand
camperplaats marstrand

Inclusief & Exclusief

Navigeer
× Hoe kan ik je helpen?