Camperreis naar Duitsland

Prijs vanaf

€900

Beschrijving

Duitsland is een populair land om met de camper heen te gaan. Het is niet ver rijden, de wegen zijn er goed en voor campers is alles supergoed geregeld. Bijna elk dorp of stad heeft een officiële camperplaats waar je, over het algemeen, goedkoop overnachten kan.

Elke streek heeft zijn eigen charme en er is een grote diversiteit aan activiteiten voor jong en oud zoals musea, pretparken, outdoor en natuur.

Het is onmogelijk om alle mogelijkheden te laten zien dus hieronder staat een voorbeeldreis, welke volledig naar eigen wensen aan te passen is. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en om de wensen te bespreken.

Overzicht

Net over de grens bij Nijmegen, langs de Rijn, ligt het dorp Rees. Dit is een leuk begin van je reis door Duitsland want het heeft een goede camperplaats met alle faciliteiten, supermarkten, restaurants en een gezellig centrum met wandelpromenade langs de Rijn. Verder is er een sculpturenpark met bijzondere beelden.

In het dal van de Lenne in het Sauerland ligt de middelgrote stad Altena. Hoog boven Altena uit torent een van de mooiste burchten van Duitsland, op een rots die de Wulfsegge wordt genoemd.

De burcht die ook Altena heet, is nauw met de geschiedenis van de stad verbonden. De imposante verdedigingswerken stammen waarschijnlijk uit het begin van de twaalfde eeuw. Tegenwoordig is een deel van het kasteel in gebruik als museum en een deel als jeugdherberg. Het zou zelfs de oudste nog steeds bestaande jeugdherberg ter wereld zijn.

Aan de voet van de berg vind je vele verschillende eetmogelijkheden die je in de zomermaanden uitnodigen voor een hapje en een drankje direct aan de rivier de Lenne. In de binnenstad van Altena bevinden zich vele ateliers, tweedehandszaakjes en winkels met antieke spullen.

Net buiten het dorp vindt je de camperplaats.

Koblenz, een prachtig gelegen oude stad ingeklemd tussen de Moezel en de Rijn. Met een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden.

Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden.  Hier eindigt de Moezel en gaat over in de Rijn. Dit beroemde punt, het Deutsches Eck maakt Koblenz tot een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. Oude vestingmuren , burchttorens, kastelen en patriciërs huizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden.

Dit verleden met als middelpunt de Moezel- en Rijnwijnen is vandaag de dag nog steeds actueel, Koblenz is een centrum van de wijnhandel. De nauwe straten , romantische stegen en mooie pleinen met hun fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Terrassen en restaurants zijn er naast wijnlokalen in overvloed om te kunnen genieten van de uitstekende lokale wijnen.

Ook als winkelstad heeft Koblenz het nodige te bieden en kun je met een kabelbaan naar het op de berg gelegen fort.

Overnachten kun je op de fraai gelegen camping Knaus Campingpark.

Traben-Trarbach ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden.

De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes. Er zijn nog enkele sporen te vinden uit de Keltische- en Romeinse tijd, maar een echte aanrader zijn de resten van burcht Grevenburg. Deze werd rond 1350 gebouwd door een graaf, maar gedurende de 17e en 18e eeuw bijna geheel door de Fransen verwoest. Tegenwoordig zijn er prachtige tuinen aangelegd rondom de ruïne, die liefhebbers niet mogen missen.

Naast de ruïnes kunt u in Traber-Trarbach ook de modernere gebouwen in Jugendstil-stijl bezoeken, zoals het Buddha-museum. Een niet te missen bezienswaardigheid van Traben-Trarbach is tevens de Brückenstranke: een in 1899 voltooid poortgebouw bij de brug over de Moezel. Deze brug is een nieuwer exemplaar voor de historische brug die in 1944 werd verwoest. Verblijven doe je op de camperplaats bij Mosel camping.

Midden in het Trifelsland ligt het romantische stadje Annweiler am Trifels.

Omgeven door groene beekdalen, bossen, boomgaarden en zacht glooiende bergen, is de Trifelsstadt het ideale startpunt voor wandelingen en fietstochten door het Pfälzerwald. Aantrekkelijk is ook het historische stadscentrum van de op een na oudste stad van de Pfälz.

Hier zijn talrijke vakwerkhuizen te ontdekken en slingert de Queich door Annweiler. Het kasteel van Trifels torent schilderachtig boven het stadje uit.  Het kasteel biedt ook een betoverend uitzicht over Annweiler en het hele Trifelsland.

Er zijn meerdere verblijfsmogelijkheden maar de leukste is bij een mooi gelegen wijngaard op circa 15 minuten rijden vanaf het dorp. Hier kan je ook heerlijke wijn kopen.

Dinkelsbühl is een stadje gelegen aan de Romantische Strasse in het kreis Ansbach, Midden-Franken.

De stad is een belangrijke toeristische bestemming omdat het een goed bewaarde middeleeuwse binnenstad heeft.

Meer dan 600 monumenten telt Dinkelsbühl maar het meest uniek aan het stadje is dat het nog bijna geheel omsloten is door de oude verdedigingsmuur met bijbehorende torens en stadspoorten. De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilometer en een hoogte van 5 tot 6 meter.

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de munsterkerk St.-Georg, één van de mooiste laatgotische hallenkerken van het hele land. Het historisch museum over oorlog en vrede ‘Haus der Geschichte Dinkelsbühl’ toont het verleden van de voormalige vrije rijksstad.

‘s Avonds doet de nachtwacht zijn rondgang door de verlichte historische stadskern.

De camperplaats ligt op loopafstand van het stadje.

Tussen het Natuurpark Altmühltal met het beschermde natuurgebied “Weltenburger Enge” in het noorden en het ruige landschap van de Beierse Jura in het oosten wacht de vakantieregio Bayerns Herzstück in het Landkreis Kelheim met zijn bijzondere veelzijdigheid op zijn gasten.

De wilde Beierse Donau loopt door 70 meter hoge rotswanden, Kelten en Romeinen hebben hun sporen nagelaten en het bier komt hier vandaan.

De Weltenburger Enge met de imposante Donaudoorbraak hoort bij de oudste beschermde natuurgebieden van Beieren.

De Donaudoorbraak met zijn steile rotshellingen kan het best met een boottocht van Kelheim naar Klooster Weltenburg worden beleefd. De abdijkerk van het klooster is gebouwd door de gebroeders Asam en geldt als meesterwerk van de barok.

De stad Kelheim trekt bezoekers door de levendige geschiedenis met Kelten, hertogen en koningen. De al van ver zichtbare Befreiungshalle op de Michelsberg is het kenmerk van de stad.

Je overnacht hier op een camperplaats net buiten het centrum.

Na een week onderweg te zijn is het tijd voor wat rust. In Kelheim is genoeg te zien en te doen om hier een dag extra te blijven.

Vanuit Kelheim rijd je in iets meer dan 3 uur naar Praag, dat mag je niet missen dan. Juist nu, vanwege Corona, is het een goede tijd om naar Praag te reizen want het is er relatief rustig omdat er geen reizigers van buiten Europa komen.

Praag is liefde op het eerste gezicht!

De stad is betoverend en vol pracht en gratie. Praag is verslavend. Zelfs na verschillende bezoeken wil je terug naar de gouden stad met honderd torens, ook al heb je de meeste  bezienswaardigheden gezien. Na de Fluwelen Revolutie van 1989, onderging de stad een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug.

Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad. Verdwaal in het doolhof van middeleeuwse straatjes en stegen. Rust uit op een terrasje op het oude stadsplein voordat je naar het schouwspel van de astronomische klok gaat kijken.

De camperplaats is een oase van rust aan de rand van de stad maar is met de tram zeer goed te bereiken, je stapt uit bij de Karelsbrug.

Praag is absoluut een stad waar je langer wilt blijven. Geniet hier van een extra dag om op je gemak de stad te bezichtigen. 

Praag is best groot en er is veel te zien dus een extra dag is geen straf.

Tip van vandaag: Diner op een boot met bierbrouwerij, gelegen op de Donau.

In Polenz zelf valt niet zoveel te zien maar dit is even een dagje rust op een camperplek naast een heerlijk natuur zwembad.

Vanaf hier is het een kort stukje rijden naar de Sächsischen Schweiz. Hier vindt je o.a. de Bastei. De Bastei is een prachtige rotsformatie in het natuurgebied Saksisch Zwitserland (Sächsische Schweiz), wat onderdeel is van de Duitse deelstaat Saksen.

Kenmerkend voor het natuurgebied zijn de steile rotsen die de oevers van de rivier de Elbe sieren. Het gebied is met zijn veelzijdigheid en prachtige uitzichten geliefd onder toeristen, wandelaars en bergbeklimmers.

Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Dresden wordt wegens de overdaad aan mooie gebouwen en kunstwerken ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. 

Na de 2e wereldoorlog besloot het communistische bewind de getroffen gebouwen helemaal te slopen. Hierdoor bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger.

Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect.

Dresden is een heerlijke stad om doorheen te lopen en daarna op een terras te gaan zitten voor een drankje en een hapje eten. Bezoek ook vooral  de Neustadt. De wijken uit de 19e eeuw werden nauwelijks door de bombardementen beschadigd en vormen nu een levendig stadsdeel met boetieks, galeries en hippe restaurantjes.

De camperplaats ligt aan de overkant van de rivier met fantastisch uitzicht over de Altstadt.

Langzaam word het weer tijd om richting Nederland te rijden. eerste tussenstop de Harz: een fraai bergachtig gebied in hartje Duitsland met adembenemende natuur, schilderachtige historische stadjes, oude mijnen, natuurlijke grotten en duizenden kilometers wandelwegen. Het Harz gebergte is een aantrekkelijke bestemming voor vakantie in alle seizoenen, op minder dan 500 km van Nederland.

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in de Harz. Je kan op een camperplaats in Quedlinburg overnachten maar ook op een camping midden in de bossen. Het is maar net wat je leuker vindt.

Vanaf deze dag hangt het er een beetje vanaf waar je in Nederland woont. Je kan nog diverse stops maken maar deze vullen we later in.

Accommodatie

Ko05 1
Knaus campingpark Koblenz
Praag06
Autocamp Trojská Praag
Dre05
camperplaats Dresden

Inclusief & Exclusief

Navigeer
× Hoe kan ik je helpen?