Camperreis in Nederland

Prijs vanaf

€900

Beschrijving Camperreis in Nederland

Nederland is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden als vakantieland. Deels door het Corona virus maar zeker ook omdat er héél veel mooie plekken te vinden te zijn. Wat betreft Coronaproof zit je in een camper natuurlijk altijd goed. Je hebt je eigen wc en douche aan boord!

De grootste voordelen van een camperreis in Nederland zijn natuurlijk dat je niet ver hoeft te reizen, je in een relatief korte tijd veel kan zien en doen en er is een grote diversiteit aan activiteiten voor jong en oud zoals musea, pretparken, outdoor en natuur.

Het is onmogelijk om alle camperreizen in Nederland te laten zien dus hieronder staat een voorbeeldreis van 2 weken, welke volledig naar eigen wensen aan te passen en uit te breiden is. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en om de wensen te bespreken.

Overzicht

Hier begint de reis aan de voet van het IJsselmeer.

Om de hoek bij Volendam ligt de gezellige kaas en klompenboerderij Simonehoeve alwaar je de nacht doorbrengt met de camper. 

Let op, aankomst voor alleen slapen vanaf 17:30 maar natuurlijk ben je eerder welkom om de boerderij met al haar activiteiten te bezoeken of wat te eten in het gezellige restaurant.

Rij via kaasstad Alkmaar of Vlindertuin Vlindorado in Waarland richting Callantsoog.

Hier ligt bij het dorpje ‘t Zand camperplaats molen de Hoop. Bij korenmolen ‘de Hoop’ zijn 14 plaatsen om met uw camper te overnachten. Molen ‘de Hoop’ is een geheel in 2011-2013 gerestaureerde molen met zijn oorsprong al uit 1631. De molen wordt geheel gerund door vrijwilligers. Al het geld wat binnenkomt wordt besteed aan het onderhoud van de molen.

Vanaf deze plaats kunt u met de fiets of al wandelend het omliggende polderlandschap bekijken of genieten van de nabije zee, strand en duinen.

Waddeneiland Texel is maar een half uurtje varen maar zodra je de boot in Den Helder opstapt begint het vakantiegevoel al.

Mooie stranden, leuke dorpjes en vooral schapen. Vergeet vooral niet de zeehonden te bezoeken in Ecomare.

Verblijf met je camper in de duinen op Texelcamping Loodsmanduin.   

Het leuke historische stadje Franeker herbergt naast de historische binnenstad, het stadhuis uit 1591 en Museum Martena met zijn mooie park ook het bekende Planetarium van Eise Eisinga.

Wandel op je gemak  vanaf het parkeerterrein, net buiten het centrum, naar het stadje. Boodschappen doen is ook geen probleem want er ligt een supermarkt vlakbij.

Op maar een half uur rijden van Franeker ligt deze mooie camperplaats, aan de dijk bij de Waddenzee.

 

Je kan er dus ook voor kiezen hier te overnachten i.p.v. in Franeker. Lekker even uitwaaien met uitzicht op Unesco erfgoed de waddenzee, misschien zie je nog wel een zeehond!
 
Heb je wel eens pannenkoeken gegeten in een kerk? Ook dat kan hier in de buurt of lekker makkelijk in het restaurant bij de camperplaats.

Earnewâld is een gezellig watersportdorp gelegen tussen Leeuwarden en Drachten midden in Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt laagveenmoerasgebied in het hart van Friesland.

Zeer geliefd bij natuur- en watersportliefhebbers. In vergelijking met de Friese meren in het zuidwesten van Friesland is het er heerlijk rustig maar er is veel te doen!

Je kunt het water op met een sloep, kano of rondvaart. Men kan eindeloze wandel- of fietstochten maken of gewoon ontspannen en zwemmen bij het zwemstrand.

Camperplaats Earnewâld bevindt zich aan de rand van het dorp op het grote parkeerterrein met uitzicht op natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Camperpark Groningen Nienoord is gelegen op het landgoed Nienoord en 10 minuten lopen van het centrum van Leek.

Ook de stad Groningen is vlakbij het camperpark. Naast het camperpark bevindt zich een bushalte waar u op kunt stappen en midden in de stad Groningen weer uit kunt stappen.

In de buurt vindt je landgoed Nienoord met een kinderboerderij, grote speeltuin en zwembad.

De streek barst van de variatie in landschap en natuur. Wierden, kromme sloten en kronkelende wegen geven dit gebied een uniek karakter. Op de fiets en wandelend ontdek je het Westerkwartier het best. Theetuin Het Blotevoetenhof in Opende is het ideale vertrekpunt voor een van de wandelroutes waaronder het Blotevoetenpad!

Ver weg van de bewoonde wereld, slapen tussen reusachtige douglassparren van de Hondsrug en met niets anders om je heen dan natuurgeluiden.

Kamperen op natuurkampeerterrein Borger is er écht helemaal uit zijn. Naast het kampeerterrein ligt Buitencentrum Boomkroonpad. Hier beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied.

Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen.

Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leid je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

De volgende bestemming heeft misschien een aparte naam maar heeft wel een fantastische ligging aan het Drents-Friese Wold.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Kamperen op natuurkampeerterrein Oude Willem, dat is slapen in het grootste bosgebied van Nederland. Bij uitstek geschikt voor heerlijke fietstochten door het Drents-Friese Wold. De reeën lopen hier soms gewoon over het terrein. Er zijn in de buurt zelfs dassen gespot.

Zoals je ziet is er nog ruimte voor uitloop of andere verblijfplaatsen. Uiteindelijk komt aan alles een eind dus met een voldaan gevoel trek je op dag 21 huiswaarts.

Accommodatie

Screenshot 2020 11 09 Molen De Hoop Camperplaats in Het Zand Noord Holland Schagen Nederland ∞ Campercontact
Camperplaats molen de Hoop
camping texel 1
Camping Loodsmanduin Texel
ow03
Natuurcamping Borger

Inclusief & Exclusief

Navigeer
× Hoe kan ik je helpen?