Camperreis Verenigd Koninkrijk

Prijs vanaf

€1200

Beschrijving

Citytrips naar de Britse steden zijn bekend, maar ook voor een langere vakantie heeft Groot-Brittannië ontzettend veel te bieden, meer dan de gemiddelde toerist zich vaak realiseert.

Er zijn ontelbare actieve, culturele en ontspannende mogelijkheden in Groot-Brittannië. Te denken valt aan de ruige kliffen aan de zuidkust, bezoeken van historische kastelen, een pint in de pub of een origineel kopje thee (met melk en scones).

Maar ook de kust en bergen van Wales zijn zeer geliefd, net als de Schotse Hooglanden en eilanden. Vindt je het spannend om links te gaan rijden, dat valt reuze mee. Om je gerust te stellen, lees dit stukje maar eens door.

Wat betreft reizen met de camper zijn de voorzieningen niet zo super geregeld als in Duitsland of Frankrijk maar er zijn voldoende mogelijkheden qua overnachten en ontzorging van de camper.

Wil je goed voorbereid op reis? Vraag dan een reisvoorstel aan of neem contact op dan zorg ik voor een mooie reis.

Reis dag tot dag

De eerste dag haal je de camper op en krijg je uitleg hoe alles werkt. Meestal kan je de camper pas vanaf 15:00 ophalen dus vandaag rijdt je alleen richting de haven waar de boot vertrekt naar Engeland.

Verblijven doe je op een parkeerplaats naast het strand dus zo kom je toch alvast in de vakantiestemming!

 

Op ongeveer 33 km, een klein half uurtje rijden van de haven in Harwich ligt Colchester. Deze plaats kent een zeer bewogen historie want o.a de Romeinen en de Normandiërs hebben hier hun sporen nagelaten. Het is dus zeer de moeite waard om deze stad, dat zich het oudste in Engeland noemt, te bezoeken.

Colchester is een gezellig en typisch britse stad. Er zijn diverse kerken, een kasteel en romeinse opgravingen te bezoeken. Zeker de moeite waard is om op de site van Visit Colchester een audio tour te downloaden die je vanaf het kasteel (dat bovenop de Romeinse tempel van Claudius is gebouwd) voert langs diverse opgravingen. 

Parkeren kan je op een grote parkeerplaats op loopafstand van het centrum. Overnachten kan je op deze camping, een uurtje rijden van Colchester.

Voordat je naar Stratford-upon-Avon rijdt, kun je eerst een bezoek brengen aan Cambridge. Deze bekende universiteitsstad is zeker de moeite van een bezoek waard.

Eindpunt van vandaag is de geboortestad van William Shakespeare, Stratford-upon-Avon. 

Stratford-Upon-Avon is een supergezellig stadje in centraal Engeland. Het staat bekend om zijn prachtige, houten vakwerkhuizen waarvan de oorspronkelijke gevels, grotendeels, bewaard zijn gebleven. Als je door de stad loopt lijkt het wel alsof je in de tijd gereisd hebt en in de zestiende eeuw bent beland. De meeste woningen, restaurants en café’s zijn vanbinnen iets gemoderniseerd, maar als je ook de huizen van Shakespeare en zijn familie gaat bezoeken krijg je een mooie blik op het verleden.

Wist je trouwens dat Stratford-Upon-Avon de tweede meest bezochte plek van Engeland is?

De overnachtingsplek van vannacht is ook apart te noemen, de lokale paardenrenbaan. In de zomer word deze gebruikt als camping.

De route naar Glastonbury gaat via de Cotswolds.

De Cotswolds is een van de mooiste gebieden van Engeland. Wie houdt van mooie dorpjes kan hier zijn hart ophalen. 

Het gebied de Cotswolds ligt in het zuidoosten van Engeland. Overal in de regio zijn prehistorische vondsten opgegraven. Ook de Romeinen lieten er hun sporen na. De meeste dorpjes hebben echter vooral gebouwen uit de late middeleeuwen.  De vele prachtige kerken in de kleine dorpjes zijn hier nog en overblijfsel van. De Cotswolds zijn een fantastisch gebied voor een lange wandeling, een fietstocht of om doorheen te rijden. 

Na deze mooie route kom je aan in Glastonbury. Dit kleine plaatsje is groots in zijn historie. Er zijn vele mythes en legenden over het stadje te vinden.

Er zijn drie belangrijke bezienswaardigheden in deze stad die je niet mag missen.. Gelegen in het centrum van de stad, zijn de ruïnes van Glastonbury Abbey nog steeds erg indrukwekkend en dit voormalige klooster heeft sterke banden met koning Arthur en Guinevere, evenals met de Heilige Graal. Glastonbury Tor, ook bekend als Avalon, staat aan de rand van de stad en deze opvallende heuvel wordt gesierd door de overblijfselen van de kerk van St. Michael, die kan worden bereikt via een steil pad. Ten slotte  Glastonbury Market Cross. Hier aan de High Street staat het middeleeuwse verleden van de stad centraal.

 

Porlock is erg populair onder bezoekers van Exmoor en biedt een mooi beeld van het traditionele dorpsleven in dit prachtige deel van de wereld. Gelegen in Porlock Vale, tussen de glooiende heuvels van de kustlijn van Exmoor en de zee. Dit fraaie dorp heeft karakteristieke huisjes, winkels en galerijen, pubs en theesalons voor typische Engelse thee met scones. 

Net buiten Porlock kan je de camper parkeren, op een gratis parkeerplaats, voor je overnachting. Vanaf de parkeerplaats heb je een mooi uitzicht over de kustlijn en kan je nog een lekkere wandeling maken. Misschien kom je de wilde pony’s nog tegen. Mocht je in Porlock zelf willen overnachten dan kan dat natuurlijk ook.

Vandaag heb je een korte rit van een uur maar dat heeft een reden. Er is onderweg zoveel te zien en te doen.

Na een kwartier heb je al de eerste stop te pakken: Lynton. Te midden van het spectaculaire landschap van een gebied dat bekend staat als het Engelse Klein Zwitserland, ligt Lynton, een klein Victoriaans stadje.  Op zich is er niet veel bijzonders aan het dorp ware het niet dat er vanuit Lynton een door water aangedreven kabelbaan naar het lager gelegen Lynmouth vertrekt: de cliff railway.

Rijdend door het afwisselende landschap, variërend van ruige kliffen tot heidevelden en van Dinosauriër parken tot schattige dorpjes kom je aan op de bestemming van vandaag: North Morte Farm Caravan & Camping Park. Het is een rustige camping met een fantastisch uitzicht over de kustlijn. Het spreekt voor zich dat je hier mooie wandelingen kan maken.

 

Na een mooie route langs de westkust van Cornwall, met diverse mogelijke tussenstops,  arriveer je in Tintagel.

Dompel jezelf onder in geschiedenis, mythen en adembenemende landschappen bij Tintagel Castle, hoog aan de ruige noordkust van Cornwall. Onlosmakelijk verbonden met de legende van koning Arthur, spreken dit indrukwekkende kasteel en de kustlijn al eeuwenlang tot de verbeelding van schrijvers en kunstenaars. Voor het eerst in meer dan 500 jaar zijn de twee gescheiden helften van Tintagel Castle herenigd dankzij Tintagel Castle Bridge.

In Tintagel zelf zijn voldoende restaurants en parkeerplaatsen waar je kan overnachten met de camper.

Inhoud accordeon
Inhoud accordeon

Accommodatie

camperreis-engeland-schotland
Glastonbury Cottages and Caravanning
Mortehoe North Morte Farm Caravan Camping Park 180180 1

north morte farm camping club

Lizard Cornwall
Henry's campsite Lizard
Golden cap
Golden cap holiday village Seaton

Inclusief & Exclusief

Navigatie
× Hoe kan ik je helpen?